Werkwijze

 

Kiest u ervoor om uw (nieuwbouw) woning of bedrijfspand af te laten werken met Renovlies en muurverf? Bekijk dan hieronder onze werkwijze.

 

Voorbereiding werkruimte

Om onze werkzaamheden goed te doen hebben we voldoende werkruimte nodig. Bij voorkeur moet de ruimte leeg zijn. Als er een nieuwe vloer of keuken geplaatst gaat worden, is dit het handigst om na de muurafwerking te doen. Het kan ook nodig zijn om bestaande vloeren af te dekken.

 

Wanden egaliseren en schuren

Bestaande ondergronden dienen schoon, egaal en droog te zijn. Nieuwbouw wordt vaak behangklaar opgeleverd. De kwaliteit hiervan laat nog wel eens te wensen over. Om die reden adviseren wij vaak om deze door ons te laten egaliseren en machinaal te schuren. Omdat dit pas zichtbaar is bij oplevering kunnen we dit bij aanvang van de werkzaamheden kortsluiten. Bij bestaande wanden moet het behang verwijderd worden en de ondergrond moet egaal, schoon en droog zijn.

Aanbrengen van Renovlies

We maken gebruik van 160 grams kwaliteit Renovlies. Door middel van een machine wordt lijm aangebracht op het Renovlies en op maat gemaakt. Vervolgens worden de banen stotend en op de wand aangebracht en strak in de hoeken afgesneden.

 

Naden opvullen en randen afkitten

Met een speciaal nadenvulmiddel kijken we alle banen nog eens goed na. Vervolgens kitten we alle randen af met een hoogwaardige en overschilderbare acrylaatkit. Dit zorgt voor het naadloze effect en na afwerking voor de uitstraling van stucwerk.

 

Renovlies afwerken met muurverf

Na droging van het Renovlies worden alle randen afgeplakt met speciale tape voor een strak resultaat en de wanden worden afgewerkt met een extra matte en schrobvaste kwaliteit muurverf. Na het afronden van de werkzaamheden ruimen we alles weer netjes op en nemen het afval mee zodat uw woning verhuisklaar is.

 

Benieuwd naar de prijzen van ons Renovlies concept, kijk dan verder op de website of vraag vandaag nog gratis een offerte aan.